Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ



 

Καλημέρα, πριν προχωρήσει περισσότερο ο Ιανουάριος θα ήθελα να μείνω σε δύο γλυκιές βραδιές .Αυτές που μένουν στην ανάμνησή μας και μας κάνουν να ξεχνάμε και να ονειροπολούμε. θα σας γράψω για την τελευταία  βραδιά του χρόνου στο FELT  ή αλλιώς ΦΛΕΡΤ.

Είναι η βραδιά που μπορούμε να πιούμε το γιορτινό κρασάκι μας μαζί με τις λιχουδιές που το συνοδεύουν. Είναι όμως και η βραδιά που ανταλλάσσουμε δωράκια και φυσικά γινόμαστε ξωτικά για μια φίλη . Την φίλη αυτή την έχουμε κληρώσει στην αρχή του έτους , έτσι ώστε όλο το χρόνο να σκεφτούμε και να φτιάξουμε δωράκια γι αυτήν. Καμμιά μας δεν ξέρει το ξωτικό της και όπως καταλαβαίνεται τον Δεκέμβριο γίνεται της μουρλής από τρέξιμο γιατί δεν προλαβαίνουμε να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε την λίστα που έχουμε βάλει στο νου μας όλο το χρόνο.  Μεγάλη η λίστα των επιθυμιών, λίγες οι μέρες του Δεκέμβρη.


Πέμπτη 23 , συνάντηση στη πλατεία του Αι Γιάννη. Η χαρά περισσεύει , το κέφι βγαίνει από τα παράθυρα, το πορτ. παγκαζ του αυτοκινήτου γεμάτο σακούλες δώρων . Δεν χωράνε όλα , έχουμε και στα πόδια μας. 

Οδηγώ σα να έχω πιεί δύο μπουκάλια κρασί , γκρινιάζω κιόλας ότι έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα γιατί θα βρούμε κίνηση μπροστά μας. Επειδή πρέπει να μου μείνει η ταμπέλα της γκρινιάρας οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί ή έτσι μου φάνηκε και είμασταν στην ώρα μας και βρήκαμε και να σταθμεύσουμε σχετικά κοντά .

Το πάρτι ξεκινάει (έχει ξεκινήσει) αλλά λέμε τώρα. Το σκυλί το βάζουμε σε ένα δωμάτιο γιατί δαγκώνει και το εργαστήριο μας περιμένει στολισμένο.

Στολισμένο, μαγικό , παραμυθένιο . Που βρίσκομαι , σε άλλη διάσταση . Πάντα έτσι είναι η αρχηγός τα έχει φροντίσει όλα τόοοοσο μαγικά , παραμυθένια .


Σχεδιασμένα πάνω στο χάρτινο τραπεζομάντηλο  τα ονόματα μας και η θέση  μας . Ποτήρια χρωματιστά περιμένουν να γεμίσουν, κεριά αναμμένα , φωτάκια πολύχρωμα παίζουν στους τοίχους  . Γιρλάντες στην οροφή , ζωγραφισμένα παραμυθένια παράθυρα .Κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό ,κάθε χρόνο ποιο μαγικό . 

Η ανταλλαγή των δώρων έγινε . ¨Ήμουν το ξωτικό της Όλγας ( θα τα πω όλα σε άλλη ανάρτηση).

Είχα ξωτικό την Μαρία . 

Δώσαμε ευχές και ακόμα μέχρι τώρα έχει μείνει το άρωμα και η γεύση αυτής της βραδιάς. 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕς ΜΟΥ !!































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου