Απόκριες ξεκίνησαν και όλο και κάπου θα μαζευτούμε για ένα ευχάριστο βράδυ.
Μια ωραία και δοκιμασμένη κρεατόπιτα (δυστυχώς , δεν την έβγαλα φωτογραφία). για να συνοδέψει το κρασάκι μας.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κουρού
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι ή ανάμικτο κομματάκια
3 χρωματιστές πιπεριές
1 πράσο σε ροδέλες
1 κουτί μανιτάρια
καλαμπόκι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 χούφτα τυρί τριμμένο , έβαλα κεφαλογραβιέρα και μοτσαρέλα
1 χούφτα τυρί σε μικρά κομματάκια
Αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο , μπαχάρι και σουσάμι ή μαυροκούκι γι αποπάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το κρέας με την μουστάρδα.
Το 1/3 των λαχανικών τα τσιγαρίζουμε και στο τέλος ρίχνουμε το κρέας , το σβήνουμε με κρασί , ρίχνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει.
Σε άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Όταν το κρέας γίνει χλιαρό ρίχνουμε τα τυριά και 1/2 από τα υπόλοιπα τσιγαρισμένα λαχανικά.
Στρώνουμε στο πυρέξ το ένα φύλλο κουρου , ρίχνουμε το μείγμα με το κρέας και από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά. Αν θέλουμε ,μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο τυρί.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο , το λαδώνουμε και ρίχνουμε το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου