Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Κρέμα μπανάνα




Υλικά                                                    


2  κρόκους αυγών
60  γρ.  ζάχαρη
40  γρ.  αλεύρι
500  ml  γάλα
1  μπανάνα
κανέλα , σοκολατάκια...

Χτυπάω  τα αυγά με τη ζάχαρη  και  αν καταφέρω να κρατηθώ και  να μη το φάω (παιδικό όνειρο),προσθέτω το αλεύρι   και το γάλα
 Μεταφέρω  το μείγμα σε  μια κατσαρολίτσα και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά  για 6-7 λεπτά , μέχρι να πήξει.
 Το σερβίρω στα μπολάκια μου και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
 Λίγο πριν το σερβίρω το διακοσμώ με μια φέτα μπανάνας, κομματάκια άσπρης και μαύρης σοκολάτας, κανέλα και ότι άλλο μάρέσει.



Αντί για αλεύρι έβαλα κορν φλάουρ και έγινε πιο λεπτή η κρέμα.
Δεν διατηρείται για την άλλη μέρα , η μπανάνα έδωσε μια σκούρα απόχρωση στη κρέμα.
Την επόμενη φορά θα βάλω κομματάκια  σοκολάτας  και  μέσα στη κρέμα.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως με λίγο λεμονάκι κρατήσει η μπανανούλα. Εγώ θα του έβαζα και λίγο κακάο, έτσι θα απέφευγα το μαύρισμα. Νόστιμο ήταν ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το περίμενα οτι η μπανάνα μέσα σε ψημένο μείγμα θα μαυριζε. Ηταν πολύ ωραία ,αν σου αρέσει η γεύση της μπανάνας,

      Διαγραφή
  3. Και πόσο μου αρέσουν οι κρεμούλες........μπανάνα σοκολάτα που λέει και η Ρένα κολασμένος συνδυασμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή