Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Cheese cake

Καιρό έχουμε να γράψουμε  κανένα γλυκάκι . (μόνο τα τρώμε). Ευκαιρία σήμερα που έφτιαξα  για ένα φίλο Γρηγόρη  cheese cake , να το μοιραστώ και μαζί σας.
Την συγκεκριμένη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη, πάνω από 20 χρόνια και σε αυτήν την είχε δώσει μια Αμερικάνα, οπότε θεωρείται  "γνήσια".
Εγώ νιόπαντρη  τότε , την έφτιαχνα  σε όλα τα πάρτυ και καμάρωνα . Είχα γίνει σήμα κατατεθέν , όπου πήγαινα , μαζί μου και η φόρμα.
Λοιπόν επί το έργο...



CHEESE  CAKE

ΥΛΙΚΑ


Βάση 
1 κουτί μπισκότα digestive αλεσμένα
8 κουταλιές  λιωμένο βούτυρο
λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα

Γέμιση
1jelly λεμόνι διαλυμένο με ένα ποτήρι βραστό νερό
2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
φλούδα ενός λεμονιού


Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά της βάσεις. Τα στρώνω στο πάτο μια ανοιγόμενης  φόρμας και τη βάζω στο ψυγείο.

Χτυπάω το τυρί με τη ζάχαρη καλά . Προσθέτω τη κρέμα , το τρίμμα λεμονιού και λίγο- λίγο το jelly . Ρίχνω τη κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και το αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει.
Λίγο πριν το σερβίρω το βγάζω από τη φόρμα και ρίχνω από πάνω κομπόστα βύσσινου.
 Μέχρι τώρα έβρισκα μια εισαγόμενη κομπόστα για  τάρτες που ήταν καταπληκτική. Αυτή τη περίοδο  δεν τη βρήκα  και πήρα κομπόστα βύσσινο την έβαλα σε ένα κατσαρολάκι με λίγο κορν φλάουρ και την έπηξα ελαφρά  γιατί είχε πολλά υγρά.
 Ευκολο και γρήγορο γλυκάκι .

Ο Γρηγόρης είναι μηχανόβιος  οπότε τη διακόσμησα  ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου