Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ



Απόκριες ξεκίνησαν και  όλο και κάπου θα μαζευτούμε για  ένα ευχάριστο  βράδυ.
Μια ωραία και δοκιμασμένη κρεατόπιτα  (δυστυχώς , δεν την έβγαλα φωτογραφία). για να συνοδέψει το κρασάκι μας.


 ΥΛΙΚΑ 

 1 πακέτο φύλλο κουρού
 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
 1    ποτήρι του κρασιού κρασί
 1  κιλό χοιρινό ή μοσχάρι ή ανάμικτο   κομματάκια
 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
 3 χρωματιστές πιπεριές
 1 πράσο σε ροδέλες
 1 κουτί μανιτάρια
 καλαμπόκι
 1 κ.γ. μουστάρδα
 1 χούφτα τυρί τριμμένο , έβαλα κεφαλογραβιέρα και μοτσαρέλα
 1 χούφτα τυρί σε μικρά κομματάκια
 Αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο , μπαχάρι και σουσάμι ή μαυροκούκι γι αποπάνω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε  το κρέας με την μουστάρδα.
Το 1/3 των λαχανικών τα τσιγαρίζουμε και στο τέλος ρίχνουμε το κρέας , το σβήνουμε με κρασί , ρίχνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει.

Σε άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.

Όταν το κρέας γίνει χλιαρό ρίχνουμε τα τυριά και  1/2 από τα υπόλοιπα τσιγαρισμένα λαχανικά.

Στρώνουμε στο πυρέξ το ένα φύλλο κουρου , ρίχνουμε το μείγμα με το κρέας και από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά. Αν θέλουμε ,μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο τυρί.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο , το λαδώνουμε και ρίχνουμε το σουσάμι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου