Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πασχαλινά ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Πασχαλινά και όχι μόνο.
 Κουλουράκια αφράτα, μυρωδάτα και  εύκολα.
 Δεν είχα σκοπό να φτιάξω φέτος τίποτα, καθώς η γρίπη ακόμα δεν με έχει αφήσει.
Ζήλεψα όμως που ανεβάζεται τόσο ωραία , κουλούρια,  τσουρέκια και γλυκά.
 Είπα να μην κάνω την δική μου παραδοσιακή συνταγή , ξέρετε εκείνη την μυστική της προ-προ- γιαγιάς , που είχε πρόσβαση στα παλάτια  (ποια από όλα) και στα μυστικά που κρύβανε οι πέτρινοι τοίχοι.
 Στην παρέα μου, μπήκα  - Συνταγές  στα ΛίΛά -και στην φίλη μου την Λένα και αντιγράφω ακριβώς την συνταγή της και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα...


Κουλουράκια Πασχαλινά της Λένας Πάσχου


Μια υπέροχη συνταγή για κουλουράκια πασχαλινά και όχι μόνο μιας και τα φτιάχνουμε όλο το χρόνο γιατί αρέσουν πολύ.'Οποιος τα έχει δοκιμάσει έχει πάρει και την συνταγή
Υλικά:
1 κλ. αλεύρι ΦΑΡΙΝΑ,
2 φλ.τσ. φυτίνη,(200γρ) 5 αυγά,
1,5 φλ.τσ.ζάχαρη,
1ποτ.νερ. χυμό πορτοκ. & το ξύσμα,
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτρο με την ζάχαρη ν'αφρατέψει, και ρίχνουμε 1-1 τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.Ρίχνουμε τις βανίλιες,τον χυμό, το ξύσμα. Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε καλά.Κάνουμε την ζύμη μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμ. για 15' (μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα)Καλή επιτυχία!!
@Lena Pasxou



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου