Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

HOBBY SHOW---MILANO

Οι πιο ωραίες αποφάσεις είναι αυτές που είναι παρορμητικές και πραγματοποιούνται στη στιγμή , χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι έγινε αυτή η εκδρομή στο Μιλάνο. Σε μια συνάντηση της ομάδας , Πλέκουμε Παρέα , (Νοέμβρης μήνας ήταν ) η Χρύσα , έφερε την πρόταση να φύγουμε για το Μιλάνο και ποιο συγκεκριμένα για την έκθεση Hobby  Show .
Το δόλωμα , 56 ευρώ πήγαινε - έλα με τη Rayan air.

 Δώδεκα γυναίκες δηλώσαμε στην αρχή συμμετοχή , δέκα φύγαμε και ένα αγόρι που μας συνόδευσε καρτερικά (η μαμά μου το ξέρει καλύτερα).  Αναμπουμπούλα μέχρι να φύγουμε ,να βρούμε ξενοδοχείο, να βρούμε βαλίτσες στις συγκεκριμμένες διαστάσεις , τη καιρό θα κάνει, πως θα είναι το αεροπλάνο, που θα συναντηθούμε ....η αγωνία ενός ταξιδιού και οι απόψεις 10  γυναικών!!!!!.

 Πέμπτη μεσημέρι φτάσαμε στο ξενοδοχείο,αφήσαμε τις βαλίτσες και φύγαμε χωρίς να χάσουμε



λεπτό για τουρισμό στο κέντρο του Μιλάνου.

 Καπουτσίνο και εσπρέσο στην πλατεία Duomo...βιτρίνες στην ποιο γνωστή στοά




 Παρασκευή πρωί 9.45 , ένα τέταρτο αφού είχε ανοίξει η έκθεση είμαστε εκεί.



Ένας τέλειος εκθεσιακός χώρος , άνετος να περπατήσεις , μεγάλα περίπτερα και hobby-hobby-hobby....
Παρόλο που την περίμενα διαφορετική  με περισσότερα υλικά και προτάσεις (για τα  δικά μας δεδομένα ) έμεινα ευχαριστημένη.

Εντύπωση μεγάλη η πληθώρα γυναικών , που είχαν έρθει πρωί -πρωί , με το (κομψό) καροτσάκι της λαϊκής ή με βαλίτσες για να αγοράσουν υλικά για τις δημιουργίες τους. Εκεί δεν ντρέπονται για τα hobby τους όπως εδώ και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

 Πολλά σεμινάρια άλλα με πληρωμή και  αλλά  ελεύθερα.
 Σχεδόν κάθε περίπτερο είχε διαμορφωμένο χώρο για να δείξει τις τεχνικές του. Φωτογραφίες από την έκθεση δεν έχω γιατί απαγορευόταν και αυτές  που τραβήξαμε ήταν μέχρι να καταλάβουμε την απαγόρευση , μετά stop.

 Η έκθεση αφορούσε όλων των ειδών τα hobby ύφασμα , ραπτική , πλέξιμο, ντεκουπάζ,

πατσγουορκ ,γυαλί ,  ψηφιδωτό,μακραμε, διακόσμηση γλυκών με ζαχαρόπαστα, κέντημα...

 Διαφορές με την Ελλάδα ως προς τις τιμές δεν βρήκαμε , ίσως σε κάποια νήματα που μπορεί να ήταν και στοκ και μεις δεν το γνωρίζαμε. Ακριβά λοιπόν  και εκεί , με την διαφορά ότι είχαν μεγαλύτερη γκάμα και υλικών και χειροτεχνίας.

Μου άρεσαν πολύ τα Kit με το πατρόν και όλα τα υλικά που θα χρειαστείς για την κάθε κατασκευή. Έτσι αν σου ερχόταν ξαφνικά να φτιάξεις ένα κουκλάκι ή ένα μαξιλάρι δεν είσαι υποχρεωμένος  να αγοράζεις μια πληθώρα μέτρων ύφασμα και ότι άλλο χρειάζεται και να ψάχνεις ιντερνετικά για πατρόν. Έτοιμα όλα σε ένα πακετάκι , και σε πολύ καλή τιμή.

 Φύγαμε από την  έκθεση 5 η ώρα το απόγευμα μεπρησμένα πόδια αλλά  τώρα που το βλέπω από μια απόσταση, ήθελα να μείνω ακόμα καμιά ωρίτσα , αφού πρώτα όμως είχα ηρεμήσει και είχαν κατασταλάξει μέσα στο μυαλό μου όλα αυτά που είδα.

Το Σάββατο κάναμε shoping therapy, λες και δεν μας έφτασε ότι ψωνίσαμε από την έκθεση , έπρεπε να καλύψουμε όλο το επιτρεπόμενο βάρος και κάθε γωνιά ελεύθερη στη βαλίτσα.  Η τσάντα της φωτογραφίας έκανε 1.3.. !!!και κάτι μηδενικά, δεν είχα
την Ανδριάνα μαζί μου να μου τα μετρήσει!!!



Δυστυχώς , η μισή παρέα , γνώρισε και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ,μετά από κλέψιμο πορτοφολιού μέσα στο μετρό. Με πολύ ερασιτεχνικό και ευγενικό τρόπο μια κοπέλα πλησίασε στη σκάλα του μετρό, μια  φίλη της παρέας και της έκλεψε το πορτοφόλι . Αυτή ήταν η πικρή γεύση που μας άφησε το ταξίδι την τελευταία νύχτα .

Να τελειώσω με την ακρίβεια στο φαγητό , το μικρο μπουκαλάκι το νερό το αγοράσαμε από 1,5 έως 2 ευρώ και ο τιμοκατάλογος των εστιατορίων είναι γραμμένος στα ιταλικά ,οπότε παραγγέλνεις και κάνεις το σταυρό σου για αυτό που θα σου σερβίρουν.

Καλά να είμαστε και  του χρόνου να κανονίσουμε και άλλη τέτοια εκδρομή γιατί όσο και αν κουραστήκαμε στο τέλος, οι αναμνήσεις είναι γλυκές.δεν μιλάμε πια!!! τόσο κουρασμένες είμαστε στην  αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου