Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

ΜΩΣΑΙΚΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ

Σε ποιον  δεν αρέσει ένα κλασικό γλυκό με πολλές παραλλαγές  ,όπως το μωσαϊκό.



Την συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό  " γλυκές ιστορίες"  όπου έχει αφιέρωμα στο συγκεκριμένο γλυκό.

Ας γλυκάνουμε λοιπόν τον  Οκτώβριο και ας ευχηθούμε  να έχουμε ένα καλό μήνα.

ΥΛΙΚΑ




220 γρ. κουβερτούρα 50% -55% κακάο
130 γρ. γάλα φρέσκο ,πλήρες
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20 γρ κονιάκ
250 γρ. μπισκότα πτιμπερ.







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα και τη λιώνουμε είτε σε μπαιν μαρί  είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.Την αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε  την κρέμα.

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι  και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
 Παράλληλα κτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με τη ζάχαρη.Μόλις χλιάνει το γάλα αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα.
 Μόλις η κρέμα φτάσει στους 80 βαθμούς , δηλαδή λίγο πριν πάρει βράσει την αδειάζουμε σε ένα καθαρό κατσαρολάκι.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει.(να την αισθανόμαστε χλιαρή στα χείλη).

Χτυπά με την κρέμα γάλακτος να γίνει παχύρρευστη  σα γιαούρτι και την ενσωματώνουμε χαλαρά

στην σοκολατένια κρέμα.


 Σπάμε μέσα χοντροκομμένα τα μπισκότα και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.

Ντύνουμε το εσωτερικό  μιας φόρμας με μεμβράνη, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

 Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε ή βγάζουμε τη φόρμα και  κόβουμε το γλυκό σε 10 κομμάτια ή παίρνουμε τη φόρμα μπροστά μας ,όταν λείπουν όλοι από το σπίτι και...... ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου