Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

μαρμελάδα ΦΡΑΟΥΛΑ επι 3

                                            Μαρμελάδα  Φράουλα σε  τρεις παραλλαγές



ΚΛΑΣΙΚΗ

1 κιλό φράουλες
1 κιλό  ζάχαρη  ( εγώ βάζω  750 γρ.)
το χυμό μισού λεμονιού

Πλένω και καθαρίζω από τα κοτσανάκια τις φράουλες.
Τις κόβω στη μέση και τις ρίχνω στην κατσαρόλα.
 Ρίχνω τη ζάχαρη και την αφήνω 1-2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Ανάβω την εστία στο δυνατό μέχρι να αρχίσει η βράσει και μετά το χαμηλώνω.      Ξαφρίζω .
 Βράζω γύρω στα 20 λεπτά με προσοχή προς το τέλος μη κολλήσει .
 Λίγο πριν δέσει ρίχνω και το χυμό του λεμονιού.
Για να δώ αν έδεσε σε ένα πιατάκι ρίχνω λίγη μαρμελάδα , μόλις κρυώσει κάνω με το δάχτυλο ένα διαδρομάκι , αν η μαρμελάδα δε κλείσει το δρομάκι μου είναι έτοιμη να μπει σε αποστειρωμένα βάζα.



με κομμάτια ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

                     
...ψηφίδες λευκής σοκολάτας




Όταν κρυώσει αρκετά η μαρμελάδα, ρίχνω όσες ψηφίδες λευκής σοκολάτας θέλω και ανακατεύω. Κάποιες  ψηφίδες από τη ζέστη θα ψιλολιώσουν και θα γίνει η μαρμελάδα με απαλές άσπρες γραμμές.
(τη συνταγή αυτή τη ζήλεψα από την ομάδα  Συνταγές στα Λί Λά)

την επόμενη φορά θα βάλω και ψηφίδες μαύρης σοκολάτας.


με   ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ  ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

                  προσθέτω στα υλικά ...



το χυμό από ένα πορτοκάλι
2-3 αστεροειδή γλυκάνισο


H εκτέλεση είναι ίδια με την κλασική, η ομορφιά της όμως είναι ασυναγώνιστη.
Ο  αστεροειδής γλυκάνισος δίνει ένα υπέροχο άρωμα που έρχεται και συμπληρώνει το απαλό άρωμα της φράουλας.




1 σχόλιο: