Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Γιακάς με βελονάκι...

...η αλλιώς το σχέδιο της κ. Καίτης .

 Το κασκόλ του χειμώνα που φεύγει. Γιατί το λέω έτσι? ...
Μια Τετάρτη στη συνάντηση της παρέας μας η κ. Καίτη έφερε ένα βιντεάκι  για να μας δείξει ένα σχέδιο που τις άρεσε.


Η Σοφία που γνωρίζει καλά αγγλικά αλλά και την ορολογία για το βελονάκι , το ξεσήκωσε , μας άρεσε και μία -μία σε κάθε συνάντηση φέρναμε ένα κασκόλ ή γιακά , μακρύ ή κοντό και με διάφορες ποιότητες μαλλιών.

Το πλέξαμε τα Χριστούγεννα για δωράκι , το πλέξαμε για μας , για τις κόρες μας , για τις φίλες μας.Ήταν το διάλειμμα  ανάμεσα σε κάποιο δύσκολο εργόχειρο. Κάτι που έφευγε γρήγορα και σου έδινε την ικανοποίηση του τελειωμένου, το πολύ, σε 3 ώρες.


 Κάθε ένα ξεχωριστό , κάθε ένα διαφορετικό  από το άλλο .


Έτσι το σχέδιο της κ. Καίτης  (όπως το ονομάσαμε) το ανακηρύξαμε το κασκόλ της ομάδας για το χειμώνα 2013-14.
η Σοφία έβαλε και την τσαχπινιά της.
κορίτσια,  όποια της έχει μείνει  κανένας γιακάς , ας το φέρει τη Τετάρτη να το προσθέσω.
6 σχόλια:

 1. Μμμμμμμμ πολύ ωραίο σχέδιο. Θα το βάλω στα υπόψη για τον χειμώνα που θα έρθει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπέροχο σχέδιο και πλέκεται εύκολα και γρήγορα. Το έχω φτιάξει και το αποτέλεσμα είναι σούπερ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ήρθα εδώ από μία αναφορά στο ιστολόγιο της δεσποινίδος από πάνω μου και παρόλο που δεν ξέρω να πλέκω, μ' αρέσει να χαζεύω τις πλεκτές δημιουργίες σας! Οπότε καλώς σε βρήκα Δέσποινα. Πολύ όμορφος ο πλεκτογιακάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κι εγώ μέσω της από-πάνω, της από-πάνω μου σας βρήκα!!! Ωραιότατο σχέδιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ...Όλο αυτό το από πάνω, μου θύμισε την ατάκα: "Εγώ κύριε Φλωρά δεν ξέρω, πρόσεχα την Γιαδικιάρογλου που πρόσεχε την Πολυχρονοπούλου που μιλούσε με την Ξανθοπούλου"
  Και μια και λέμε για προσοχή, ο τελευταίος πλεκτογιακάς, αυτός με την καρδούλα, είναι άλλο σχέδιο σωστά; Μου θυμίζει το Simple Infinity Scarf από το moogly. Πάντα ήθελα να το πλέξω μα δεν βρήκα κάποιο ιδιαίτερο νήμα και κουμπί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. λυπάμαι που καθυστέρησα να απαντήσω, το έχω γράψει ξανά ότι ο υπολογιστής μου τρώει χρόνο όταν τον ανοίγω γιαυτό τον αποφεύγω. Sofia ναι το τελευταίο κασκόλ είναι άλλο σχέδιο , μπήκε καταλάθος. Θα ψάξω το σχέδιο του αν το έχει καμιά από την παρέα. Ξεκίνησε από μια σάρπα και έγινε κασκόλ και φουλαράκι.
  Κορίτσια , ποιο πάνω από την από πάνω καλώς σας βρήκα και σταματήστε να χαζεύετε τα πλεκτά , πιάστε βελονάκι και ξεκινήστε . Τα περισσότερα καταστήματα που πουλάνε νήματα , έχουν και δασκάλα να δείχνει. Σας φιλώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή