Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μπουγάτσα με σφολιάτα

Η φίλη Sofia Velkou  και ο γυίος μου, μου θύμισαν τα μπουγατσάκια, με φύλλο σφολιάτας, αυτή τη φορά.

Η κρέμα παραμένει η ίδια , που μετά από κάποιες άλλες δοκιμές (άλλες συνταγές) , ΔΕΝ  την αλλάζω με ΤΙΠΟΤΑ !!!.

 Η κρέμα, που χρησιμοποιώ στο γαλατομπούρεκο , μια ιδέα ποιο άγλυκη  όμως .

Την  ιδέα αυτής της συνταγής την είχα διαβάσει στο blog της φίλης Ρένας " Delieuses"

Φτιάχνουμε την κρέμα και αφού κρυώσει ...

την βάζουμε στο μισό  ενός φύλου σφολιάτας  (αφού βγάλουμε τις φλούδες λεμονιού) και τη στρώνουμε . Κλείνουμε με το άλλο μισό ...

και κόβουμε λωρίδες...

που στη συνέχεια τις στρίβουμε....


ψήνουμε  σε μέτριο φούρνο, με λίγη προσοχή γιατί μπορεί να αρπάξουν εύκολα. 
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .


 ΕΤΟΙΜΑ !!!! κιόλας .

Μμμμ!!!! άρωμα βανίλιας , λεμονιού και ψημένης σφολιάτας. 

3 σχόλια:

  1. Δέσποινα δείχνουν πεντανόστιμα!!! Θα δοκιμάσω λοιπόν και την στριφτή σου εκδοχή και είμαι σίγουρη ότι θα είναι τόσο νόστιμα όσο δείχνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνεται τόσο εύκολα όπως μας έδειξες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι πολύ γρήγορα. Και τα είχα ξεχάσει γιαυτό ακριβώς το λόγο. Ο γιος μου τα θυμήθηκε οταν εκανα μια λίγο ποιο περίπλοκη μπουγάτσα και μου είπε-Ωραία είναι, αλλά γιατί δε φτιάχνεις εκεί να τα στριφτα που είναι πιο ωραία! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή