Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ αποκριάτικα

  Τσικνοπέμπτη αύριο και λίγο πολύ όλοι ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε  το τσικνιστώ μας και να τσιμπήσουμε στα ύψη την χοληστερίνη μας.

 Και αφού θα φάμε και θα πιούμε του καταπέτασμα ε!!! ένα μικρό κενό στην άκρη του στομαχιού θα τ'αφήσουμε για ένα γλυκάκι.
 Συνήθως  μετά το ψητό κρέας πάει ένα ελαφρύ γλυκό και πολλές φίλες ανέβασαν συνταγές με μούς ή ελαφριές κρέμες λεμονιού.

Στο τσάκ  ήμουνα να μπω στο πειρασμό αλλά ...αντιστάθηκα.
                                        Αποκριές χωρίς μπουγατσάκια ΔΕΝ γίνονται.
 Δεν ξέρω γιατί αλλά έτσι έμαθα από παιδί.

                              Φτιάχνουμε λοιπόν  μπουγατσάκια.

Τα υλικά και η συνταγή είναι ίδια με το γαλατομπούρεκο που έχω γράψει πιο πάνω. Αν τα θέλετε πολύ γλυκά προσθέστε λίγο ακόμα ζάχαρη.



αυγά, ζάχαρη , σιμιγδάλι ,αραβοσιτέλαιο για τα φύλλα, λεμόνι για άρωμα...




Κόβω το φύλλο στη μέση και το αλείφω  με αραβοσιτέλαιο ,απλώνω τη κρέμα χλιαρή.


Τυλίγω στην αρχή σα ρολό μετά διπλώνω τα πλαϊνά και συνεχίζω να τυλίγω τα ρολάκια μου.


Σε λαδωμένο ταψί αραδιάζω τα μπουγατσάκια μου και τα αλείφω και άπω πάνω.


Ψήνω μέχρι να ροδίσει το φύλλο μου





Στο τέλος τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.  Καλοφάγωτα και καλές αποκριές.

2 σχόλια:

  1. Τα δοκίμασα και εγώ Νταίζη μου και ήταν πολύ νόστιμα. Ειδικά η κρέμα. Το φύλλο μου ωστόσο ήταν σπιτικό φύλλο γιατί εδώ στα ξένα δεν τις ξέρουν τις πίτες και δεν έχουν φύλλα.
    Στο τέλος του μήνα που περιμένω την βαπτιστήρα μου θα δοκιμάσω να γεμίσω την κρέμα σε σπιτικό φύλλο σφολιάτας, μπας και προσεγγίσουμε κάπως την μπουγάτσα.
    Καλό μήνα και ευχαριστώ για την νόστιμη πρόταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμενε μέσα στη βδομάδα, θα βάλω άλλες 2 συνταγές, η μία με σφολιάτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή