Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΑΡΠΑ με φουρκέτα




Έπλεξα μια πολύ όμορφη εσάρπα (κατά γενική ομολογία) . Έγινε με την τεχνική της φουρκέτα ή αλλιώς Harpin lace.Την τεχνική μας την έδειξε ένα απόγευμα η φίλη μας η Έρση  στο μαγαζί της Άννας (Μάνος κεντήματα),το δεύτερό μας σπίτι .
Η Έρση  καθηγήτρια μουσικής , είχε πολύ υπομονή με τους "μαθητές" της , είχε όμως και πολύ μεταδοτικότητα, έτσι νομίζω  ότι όσες  βρεθήκαμε εκείνο το απόγευμα εκεί (στο δεύτερό μας σπίτι)
μάθαμε.

.

Την βασική τεχνική, μας έδειξε γιατί τα υπόλοιπα, μας τα έβαλε εργασία για το σπίτι και τον Ιούνιο θα δώσουμε εξετάσεις.Η όλη ομορφιά αυτής τις τεχνικής είναι οι ενώσεις και ανάλογα πως θα ενώσεις,  το βασικό κορμό, δημιουργείς διαφορετικά σχέδια.



Το ίδιο το νήμα είχε 4 διαφορετικές αποχρώσεις και φαίνεται σα να χρησιμοποίησα πολλά κουβαράκια μαζί.

Τα βιντεάκια και οι φωτογραφίες που ακολουθούν τα αντέγραψα από το youtube γιατί  ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να φωτογραφίσω την δική μου διαδρομή. Ψάχνοντας, θα βρείτε και άλλα σχέδια.

Να προσθέσω ότι είναι σχετικά εύκολη τεχνική , μη τη φοβηθείτε και όπως μας είπε η Έρση,αν ξέρετε να διαβάζετε μπορείτε να την πλέξετε,  γυρίζετε τη φουρκέτα όπως γυρίζετε τη σελίδα ενός βιβλίου.
 Καλή επιτυχία.



οι φωτογραφίες που ακολουθούν δεν είναι δικά μου πλεκτά,
 σας τις βάζω για να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον.



2 σχόλια:

  1. Η εσάρπα σου δείχνει υπέροχη και το νήμα σου όντως πετυχημένη επιλογή. Δεν έχω δοκιμάσει την τεχνική αυτή, οπότε θα βοηθούσε αν μας έδινες μια προσωπική κλίμακα δυσκολίας. Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ξέρεις βελονάκι είναι εύκολη τεχνική . Η όλη δυσκολία είναι πώς θα ενώσεις τις βασικές σου λωρίδες. Η ένωση που έκανα εγώ είναι πολύ εύκολη. Δες βιντεάκια στο you tybe και ξεκίνα και ότι θές με ρωτάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή