Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ

Καλημέρα,ωραίος μήνας ο Ιανουάριος.

 Μπαίνει με τη γλύκα του μελομακάρονου και  δανείζετε, λάμψη, από τα φωτάκια του δένδρου. Προσδοκίες και  όνειρα για την καινούργια χρονιά. Υποσχέσεις και προγραμματισμός.
 Τον δικό μου προγραμματισμό, όμως τον έκανα, το Σεπτέμβριο, γιατί τότε ξεκινάει πάλι το τρένο το ταξίδι του, μετά από μια καλοκαιρινή στάση για ανάπαυλα, κάτω από τη σκιά ενός δένδρου.

Τότε ξεκινήσαμε πάλι τις συναντήσεις μας .

 Συναντήσεις μιας μικρής ομάδας γυναικών με κοινό την χειροτεχνία.



 Αφετηρία πέρσι το Φεβρουάριο, που πρωτοσυναντηθήκαμε, ήταν η αγάπη μας για το πλέξιμο.
 Στην συνέχεια προστέθηκε ότι χειροποίητο φτιάχνουμε και μπορούμε να το δείξουμε, σε  ένα καφέ.


.Κάθε Τετάρτη ανυπομονούμε να δούμε , να ακούσουμε, να μάθουμε , να γελάσουμε και να περάσουμε 2-3 ώρες όμορφα , αφήνοντας τις έννοιες και τα προβλήματά μας για λίγο πίσω.
 Ένα χρόνο που έχει δημιουργηθεί αυτή η ομάδα και περίπου δύο χρόνια που πηγαίνω στις συναντήσεις τις ομάδα των Velonistas βρίσκω την ικανοποίηση   της γνωριμίας με καινούργια πρόσωπα.
 Άνθρωποι ξένοι που όμως μας ενώνει η χαρά της δημιουργίας.

  Από την αρχή του κουβαριού ξετυλίγεται μια σχέση  ερωτική , δημιουργική. αλληλοκατανόησης  αλλά και ανταγωνιστική. Το ενδιαφέρον κεντρίζεται από τη ζήλια, η ζήλια καλύπτεται από τη μάθηση ,η μάθηση ανεβαίνει  τα σκαλοπάτια της αυτοεκτίμησής .
 Αυτό που μας δίδαξαν το δείχνουμε, ο μαθητής γίνεται δάσκαλος και  ο δάσκαλος, συνεχίζει τη μάθηση γιατί  ποτέ δε σταματάμε,  το ρολόι της ζωής. Και ζωή, είναι κάθε λεπτό να το ζεις με δημιουργία . Τότε η μέρα αποκτάει ενδιαφέρον .

 Κάθε Τετάρτη λοιπόν η  ομάδα μας  ''ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ"  συναντιέται σε καφέ της Αγ. Παρασκευής πρωινή ώρα 11- ως 1 (γιατί όσο και αν αγαπάμε τα παιδιά μας θέλουμε ένα δίωρο να πάρουμε ανάσες μακριά τους).

η μασκότ μας...είναι μαζί μας σε κάθε συνάντηση (μέχρι του χρόνου που θα πάει παιδικό σταθμό).

 Θέλουμε να παρασύρουμε  και άλλα κορίτσια από  τους όμορους δήμους. (λίγο η συγκοινωνία μας τα έχει χαλάσει) και να αυξήσουμε τα μέλη μας όσα είναι και μέσα στη σελίδα μας στο F/B.


Κορίτσια καλή χρονιά με δημιουργίες και πάντα με διάθεση για τη κάθε συνάντησή μας και την κάθε "βελονιά" μας.





1 σχόλιο: