Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

ΓΑΛΑΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Σήμερα γιορτάζουμε  και κερνάμε . Τρουφάκια για τον Άγγελο  να μπορεί να τα μεταφέρει το παιδί στο σχολείο και να κεράσει τους φίλους του

 και κλασικό   γαλατομπούρεκο   για  τη μαμά μου την Αγγελική.


Υλικά                                                                 

 4 αυγά
1 φλυτζ. τσ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
 4 φλυτζ. γάλα ζεστό
 φλούδα λεμονιού  ή βανίλια
3/4 φλυτζ. βούτυρο
φύλλα μπακλαβά


Σιρόπι
3 φλυτζ. ζάχαρη
1  1/2 φλυτζ.  νερό
1 κομμάτι φλοιο κανέλας
μερικά γαρύφαλλα
 1/2 λεμόνι

Χτυπάτε μαζί τα κροκάδια με τη ζάχαρη  και το σιμιγδάλι.

Προσθήκη λεζάντας

 Ρίχνετε το ζεστό γάλα  σιγά σιγά  (για να μη ψηθεί το αυγό) ενώ ανακατεύτε συνεχώς.



Βάζετε τη κρέμα στη φωτιά και τη δουλεύετε με το σύρμα μέχρι να πήξει.(δεν την αφήνετε καθόλου, θέλει όλη την αγάπη σας και την προσοχή σας)

Προσθέτετε το άρωμα που επιλέξατε και την αφήνετε να κρυώσει.

  Στρώνετε  τα μισά φύλλα του μπακλαβά σε ένα βουτυρωμένο ταψί,  βουτυρώνοντας τα και αυτά  ένα ένα.
 Αδειάζεται την κρέμα  και σκεπάζεται με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.

 Χαράζετε το γλυκό  και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο  για 40 λεπτά περίπου.


  Βράζετε  επί 5 λεπτά τα υλικά  για το σιρόπι . Το ρίχνετε  στο γλυκό  όταν έχει κρυώσει.  Πρέπει  να είναι το γλυκό ΚΡΥΟ και το σιρόπι ΖΕΣΤΟ ή το ανάποδο.

 Εύκολο  γλυκό και αγαπητό.









 στολίσαμε το τραπέζι της μαμάς μου και φάγαμε όλοι μαζί.
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ και του χρόνου  με                                                         ΥΓΕΙΑ.




3 σχόλια:

  1. γλυκια Νταιζη σε περιμενει παιχνιδι εδω
    http://evitheusualsuspect.blogspot.gr/2013_11_09_archive.html

    καλη συνεχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να τους χαιρεσαι και να τους καμαρωνεις!γαλακτομπουρεκο;μεγαλη λατρεια!!!!
    φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή