Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  

 Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου. Πατέρας της Παναγιάς μας ήταν ο Ιωακείμ και μητέρα της η Άννα. Μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν λοιπόν, στο Θεό, πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.
Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου». Την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Δώδεκα χρόνια έμεινε η Παναγία μας στο ναό.

Σήμερα γιορτάζουμε,   Δέσποινα το όνομα μου και Παναγιώτης  του άνδρα μου. 
Έχουμε λοιπόν την τιμητική μας .

Γράφω δυο λόγια για τι σημασία του κάθε ονόματος , σίγουρα κάποια από αυτά που διάβασα μας χαρακτηρίζουν...

Δέσποινα / Νταίζη Δέσποινα, έχεις ένα όνομα με μεγάλη δυναμική, που σου χαρίζει φώτιση, σοφία αλλά και προστασία, αφού είναι και το όνομα της Παναγίας! Δέσποινα σημαίνει δεσπόζω και ετυμολογικά είναι το θηλυκό του δεσπότη, σημαίνει καλή και επιβλητική νοικοκυρά! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5, για αυτό και είσαι τόσο κεφάτη και δημιουργική. Ξεχωρίζεις για τον πρωτότυπο τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς και έχεις έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Δεν σου αρέσει να πιέζεις και να πιέζεσαι, για αυτό και προτιμάς να διατηρείς στις σχέσεις του την ανεξαρτησία, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχεις πιστά συναισθήματα. Μία μέρα χωρίς γέλιο, κέφι και αισιοδοξία, είναι για σένα μία χαμένη μέρα. Λατρεύεις τα ζώα, τα παιδιά, αλλά και τους ηλικιωμένους ανθρώπους , τα πας καλά με όλες τις ηλικίες των ανθρώπων και συμβιβάζεσαι εύκολα.



Παναγιώτης 
Παναγιώτη, δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το όνομά σου που προέρχεται από την Παναγία! Είσαι ένας δραστήριος άνδρας, με λογική σκέψη αλλά και δυνατά συναισθήματα. Νιώθεις την ανάγκη να προσφέρεις, να δημιουργείς και να είσαι χρήσιμος γύρω σου. Έχεις μεγάλη εξάρτηση από την οικογένειά σου την οποία τιμάς και σέβεσαι με τον καλύτερο τρόπο. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας που επιθυμεί να λειτουργεί συλλογικά και όχι μεμονωμένα. Θέλεις να διατηρείς σταθερές σχέσεις στη ζωή σου που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά. Συμβιβάζεσαι, υποχωρείς και προσπαθείς αρκετά για να διατηρείς ηρεμία και τάξη στη ζωή σου! Έχεις πιστά και αφοσιωμένα συναισθήματα και όταν είσαι σε έναν δεσμό, δεν έχεις μάτια και ενδιαφέρον για κάτι καλό! Η δειλία, η αναποφασιστικότητα και οι διχασμοί, είναι μερικά από τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου, που σε φέρνουν σε μπελάδες.

Οι  ζωγραφιές  δίπλα σε κάθε όνομα είναι των παιδιών μας , όταν ήταν πολύ μικρούλια και μας τις κάνω δώρο για να τις θυμόμαστε. Σήμερα μαγειρεύω  να φάμε όλοι μαζί παρέα με μια κρυφή σκέψη στο μυαλό μου .... 


...Ραντεβού  για ποτό  και μουσικούλα, οι δυο μας ,ένα από τα επόμενα βράδια . Ας είναι και τον επόμενο μήνα, δεν πειράζει. Έχω καιρό να φορέσω ψηλά τακούνια  και  έχω ξεχάσει πως είσαι με σακάκι!!!. Τι λες λοιπόν? Λίγο κρασί , λίγη θάλασσα και τ αγόρι μου.



Για τους φίλους κερνάμε....  τρουφάκια,  άλλη συνταγή ...
 Κάποια στιγμή  θα τις μαζέψω όλες και θα σας τις γράψω.






ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   λοιπόν  σε  όσους γιορτάζουν σήμερα.Παναγιώτης, Δέσποινα, Μαρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου