Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

ΨΩΜΙ μπαγιάτικο (1)

Ψωμί , ψωμί που περισσεύει  και που δεν είναι σωστό να το πετάμε , όταν  άλλοι   συνάνθρωποι μας  το στερούνται.
 Δεν ήξερα τι να το κάνω εκτός από το να το φυλάξω  για  τους κεφτέδες.
 Πόσους κεφτέδες όμως να φάμε!!!!.
 Άρχισα  να αγοράζω μέρα πάρα μέρα  αλλά πάλι περίσσευε .
 Τότε έψαξα , ρώτησα , έμαθα, μαθαίνω... και πειραματίζομαι .
 Και ότι έχει βγει μέχρι τώρα είναι πολύ όμορφο.


 Καταρχήν  άρχισα  να αγοράζω μπαγκέτα  που  την άλλη μέρα γίνεται ένα πολύ όμορφο σάντουιτς για το  σχολείο.
Και ότι περισσέψει έγινε...

ΦΡΥΓΑΝΙΑ  τριμμένη  για πανάρισμα.

Όταν βλέπω ότι το ψωμί μένει και πριν σκληρύνει πολύ  το κόβω  σε φέτες πάχους  ενός δακτύλου. Τις αφήνω μέσα στη ψωμιέρα και μέχρι το τέλος της βδομάδας έχουν ξεραθεί τελείως.

 Τότε τις σπάω με τα χέρια σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζω  στο μούλτι.

 Βζζζζζν  το κουμπάκι  και έτοιμη,  ωραία φρυγανιά τριμμένη,  για να τη χρησιμοποιήσω όπου θέλω.

Την βάζω σε βάζο και μετά στο ψυγείο για να τη  διατηρήσω.

 Όταν φτιάχνω  κρέας  ή ψάρι  πανέ (κοτομπουκιές, σνίτσελ κτλ)  είναι ότι πρέπει.

2 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα για το ψωμί που περισσεύει.Τίποτα δε πάει χαμένο.Επίσης μπορείς να φτιάξεις κ κρουτόν με ότι γεύση θέλεις αντί να αγοράζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι η ανάρτηση Νο 2 που θα ανεβάσω αύριο και γίνεται και αυγοφέτες και θα βρούμε και άλλες ιδέες.

      Διαγραφή