Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ (α)

 Τελείωσε ο Σεπτέμβρης και γω δεν έχω ακόμα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι .

 Πείσμωσα που έφυγε  και δε του λέω αντίο, ήθελα να κάνω κι άλλα καλοκαιρινά πραγματάκια .
Tου πρόσθεσα και το Σεπτέμβρη αλλά και αυτός έφυγε πιο γρήγορα από ότι ήθελα και πιο θλιμένα

. Και είχα υποσχεθεί στον ευατό μου  ένα ακόμα μπάνιο στη θάλασσα που τελικά δεν το έκανα (παράπονο θα μου μείνει ) και ο καιρός λέει, χαλάει. Δεν μπορώ να με φανταστώ τον Οκτώβριο στη παραλία με μαγιό . Με κουβερτάκι  ίσως , παπλωματάκι ...  ναί.

                      Το καλοκαίρι , οι διακοπές , τα θέλω μας  και όσα όλο το χειμώνα ονειρευόμαστε ότι            ΘΑ κάνουμε  μόλις πιάσουν οι ζέστες .

 Μάλλον είναι πολλά, μάλλον φταίει η ζέστη ,  το ζεστό μεσημέρι, οι νύχτες  στη βεράντα και ακόμα καλύτερα στην παραλία. Οι ώρες που το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να κοιτάζουμε  άπραγοι τη θάλασσα.

 Και δε φτάνουν οι μήνες ,οι καλοκαιρινοί , οι ζεστοί μήνες . Δε φτάνουν οι νύχτες , τα φεγγάρια με την πανσέληνο.
Δε φτάνουν οι βόλτες στη πλατεία, οι βόλτες με τα ποδήλατα, τα παιδιά που είναι έξω από το σπίτι μέχρι αργά το βράδυ και παίζουν  ονειρεύονται , φλερτάρουν.

 Δε φτάνει το ουζάκι και οι φίλοι ,οι καλοκαιρινοί, που είναι εκεί να σου θυμίζουν τα παιδικά σου καλοκαίρια και στο τέλος αποχωρίζεστε με την ευχή του καλού χειμώνα και με τη σιγουριά ότι και του χρόνου θα είναι πάλι εκεί , στα μέρη τα
 καλοκαιρινά , και θα ξανασυναντηθήτε.

 Κάθε χρόνο όμως κάποιοι λείπουν σε αυτό το ραντεβού.  Τα χελιδόνια φύγαν ...πολύ καιρό τώρα, σημάδι λένε άσχημου χειμώνα.

Και  εγώ τα θέλω ΟΛΑ  όπως τα ήξερα, όπως τα άφησα πέρσι , πρόπερσι , πριν από χρόνια , να είναι  όλα εκεί .                          Να είναι  ΟΛΟΙ  εκεί.

 Μεγάλες προσδοκίες έχω απ αυτήν την εποχή ,που αν τη δω απ άλλη γωνιά ,κούραση θα ήταν αν διαρκούσε 12 μήνες , αλλά είναι η αγωνία για το αύριο και το άγνωστο που με τρώει και θέλω να κρατήσω τη ζέστη της σιγουριάς του χτες περισσότερο.


 Φέτος το καλοκαίρι  δεν ήταν αυτό που ήθελα , φέτος ένιωσα προδομένη , θλιμμένη, ήθελα να περάσει γρήγορα, σα κακό όνειρο.


 ¨Όμως το αποζητώ είδη...γιατί ότι και να έφερε, ήταν   ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.



 













1 σχόλιο: