Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣΤώρα δηλαδή πρέπει να πω ...πάει το καλοκαίρι άντε ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  και καλό Φθινόπωρο?  Να την πω την ευχή (πες τη και ας πέσει κάτω) αλλά το καλοκαιράκι  είναι ακόμα εδώ πώς να φύγει , το θέλουμε ακόμα γιατί και μόνο που λέμε τη μαγική λεξούλα  ε!!!!πως να το κάνουμε φτιάχνει η διάθεση και  ένα χαμογελάκι σκάει στα χείλη.

Θα υποδεχτώ όμως το Σεπτέμβρη με όλες τις τιμές που του αρμόζει.

ΓΛΥΚΑ  με ένα γλυκό που αρχίζει από  Σσσσσ.  Σύκο γλυκό ή μαρμελάδα ....Σταφύλι γλυκό.

Μιας και είναι ο μήνας που μαζεύεται το σταφύλι  θα το  προτιμήσω.
 Δε το έχω φτιάξει ακόμα, την Τετάρτη σκέφτομαι να μυρίσει το σπίτι γλυκό (ακόμα συγυρίζω τα θαλασσινά), το έφτιαξε όμως η Λίλα (τα λιλά της Λίλας ) και θα δανειστώ τα γλυκά της βαζάκια.

ΜΟΥΣΙΚΑ(melancholie  in settembre) τραγούδι γεμάτο αναμνήσεις , σαν και αυτές που μας αφήνει πάντα το καλοκαίρι. Στις αρχές όμως κάθε εποχής  αρχίζουμε τη λίστα με το τι θα θέλαμε να κάνουμε ,πράγματα μικρά ή μεγάλα που μπορεί  να γίνουν και οι μικροί μας στόχοι για μικρές στιγμές ξεκούρασης .
ΘΕΛΩ λοιπόν αυτό το μήνα, το γλυκό, που αρχίζουν τα φύλλα της μουριάς μου σιγά σιγά να κιτρινίζουν  (θα θελα νάχα ένα πλάτανο για να κοκκίνιζαν)να.... Μαγειρέψω   το γλυκό μου    το σταφύλι...    και αυτή την ωραία συνταγή,    μελιτζανάκι τουρσί      που βρήκα στο blog της Έφης
(η μάνα του...λόχου) 

να Πλέξω  αυτά τα γλυκά παπουτσάκια...ΚΑΙ    ένα ρολόι που αν το πετύχω θα το δωρίσω ...ΚΑΙ    αυτό το πόνζο  για τη κόρη μου .


Θέλω και άλλα να πλέξω αλλά είπαμε μικρές είναι οι χαρές και δεν είμαι πλεκτομηχανή.

ΑΑΑΑ!!! θα ήθελα να χάσω και 3 κιλά που σημαίνει πρέπει να αρχίσω το τρέξιμο , το ποδαρόδρομο (τάσεις φυγής , ακόμα δε μαζεύτηκα)
Στο τέλος του μήνα θα σας δείξω ΤΙ  ΑΠΟ  ΟΟΟΟΛΛΛΑΑΑ αυτά γίνανε πραγματικότητα.  ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ  τώρα λέγεται αυτό ? 

Δέν έχω τελειώσει όμως με το καλοκαίρι  θα κάνω μια ανάρτηση  για την εποχή που φεύγει σε λίγες μέρες (πρέπει να προετοιμαστώ ψυχολογικά)  μια μικρή παρένθεση  ήταν το σημερινό  για να πούμε...

                                      ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ                             ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου