'Ομορφη κρεμούλα,καλοκαιρινή, κλασική, ανάλαφρη και πάντα αγαπημένη.
Εύκολη στην εκτέλεση τόσο που αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι αγοράζουν την έτοιμη στο κουτί ,που δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή, την ψημένη, με την καμένη ζάχαρη να μοσχοβολάει.
ΥΛΙΚΑ
για την κρέμα
6 αυγά
41/2 φλυτζ.γάλα
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
βανίλια, λίγο αλάτι
για τη καραμέλα
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σούπας νερό.
Πρώτα φτιάχνουμε την καραμέλα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές το νερό .
Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει και να σκουρυνει. ΔΕΝ το ανακατεύουμε καθόλου και το προσέχουμε να σκουρύνει η καραμέλα αλλά όχι να καεί.
Μόλις γίνει τη μοιράζουμε ή σε πυρίμαχα μπολάκια ή σε μια φόρμα.
ΚΡΕΜΑ.
Χτυπάω τ' αυγά.
Βράζω το γάλα με τη ζάχαρη και σιγά σιγά ρίχνω μέσα τα αυγά με προσοχή ώστε να μην ψηθούν αυγά.Ρίχνω μέσα τη βανίλια και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρέμα στη φόρμα ή στα μπολάκια. Η κρέμα είναι ρευστή δεν τη πήζουμε.
Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψί που έχουμε ρίξει νερό .
Δεν ψήνουμε απευθείας τη κρέμα γιατί θα μας καεί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η κρέμα. (βάζουμε ένα μαχαίρι και αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη.)
Εύκολη στην εκτέλεση τόσο που αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι αγοράζουν την έτοιμη στο κουτί ,που δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή, την ψημένη, με την καμένη ζάχαρη να μοσχοβολάει.
ΥΛΙΚΑ
για την κρέμα
6 αυγά
41/2 φλυτζ.γάλα
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
βανίλια, λίγο αλάτι
για τη καραμέλα
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σούπας νερό.
Πρώτα φτιάχνουμε την καραμέλα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές το νερό .
Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει και να σκουρυνει. ΔΕΝ το ανακατεύουμε καθόλου και το προσέχουμε να σκουρύνει η καραμέλα αλλά όχι να καεί.
Μόλις γίνει τη μοιράζουμε ή σε πυρίμαχα μπολάκια ή σε μια φόρμα.
ΚΡΕΜΑ.
Χτυπάω τ' αυγά.
Βράζω το γάλα με τη ζάχαρη και σιγά σιγά ρίχνω μέσα τα αυγά με προσοχή ώστε να μην ψηθούν αυγά.Ρίχνω μέσα τη βανίλια και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρέμα στη φόρμα ή στα μπολάκια. Η κρέμα είναι ρευστή δεν τη πήζουμε.
Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψί που έχουμε ρίξει νερό .
Δεν ψήνουμε απευθείας τη κρέμα γιατί θα μας καεί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η κρέμα. (βάζουμε ένα μαχαίρι και αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη.)
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για να λιώσει η καραμέλα.
Η συνταγή είναι απο το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση . Η δοσολογία της κρέμας είναι 11/2 δόση.
ΕΥΚΟΛΗ και ΔΡΟΣΕΡΗ
Προτιμώ τη σπιτική από όποια άλλη! Καλοφάγωτη. Η δοσολογία της βανίλιας πόση είναι για 6 αυγά?
ΑπάντησηΔιαγραφή2 με 3 καψουλάκια βάζω. Αναλογα τα αυγά. Αν είναι χωριάτικα που έχουν ποιο έντονη μυρωδιά βάζω 3 .
Διαγραφή