2 κρόκους αυγών
60 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα
1 μπανάνα
κανέλα , σοκολατάκια...
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και αν καταφέρω να κρατηθώ και να μη το φάω (παιδικό όνειρο),προσθέτω το αλεύρι και το γάλα
Μεταφέρω το μείγμα σε μια κατσαρολίτσα και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά για 6-7 λεπτά , μέχρι να πήξει.
Το σερβίρω στα μπολάκια μου και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Λίγο πριν το σερβίρω το διακοσμώ με μια φέτα μπανάνας, κομματάκια άσπρης και μαύρης σοκολάτας, κανέλα και ότι άλλο μάρέσει.
Αντί για αλεύρι έβαλα κορν φλάουρ και έγινε πιο λεπτή η κρέμα.
Δεν διατηρείται για την άλλη μέρα , η μπανάνα έδωσε μια σκούρα απόχρωση στη κρέμα.
Την επόμενη φορά θα βάλω κομματάκια σοκολάτας και μέσα στη κρέμα.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως με λίγο λεμονάκι κρατήσει η μπανανούλα. Εγώ θα του έβαζα και λίγο κακάο, έτσι θα απέφευγα το μαύρισμα. Νόστιμο ήταν ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το περίμενα οτι η μπανάνα μέσα σε ψημένο μείγμα θα μαυριζε. Ηταν πολύ ωραία ,αν σου αρέσει η γεύση της μπανάνας,
ΔιαγραφήΚαι πόσο μου αρέσουν οι κρεμούλες........μπανάνα σοκολάτα που λέει και η Ρένα κολασμένος συνδυασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή