Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

 ΑΧ!!! Τι σαματάς σήμερα με τους λουκουμάδες. Προσπαθώντας να ανεβάσω μια  φωτογραφία στο f/b κόντευα να γεμίσω  την  Αθήνα ζυμάρι.

Αλευράκι, νερό και μαγική μαγιά και μπορούμε να κατακτήσουμε  τον κόσμο όλο.
Αυτή την απλή συνταγή με τις μαγικές της ιδιότητες θα την αφιερώσω  στις φίλες μου

                                    τη Ρένα   ,τη   Λίλα    και την   Λένα

 για να τις ευχαριστήσω για την βοήθεια που μου δώσανε ώστε να ξεκινήσω
< το γλυκατζίδικο>,  θεωρώντας ότι  με  απλά υλικά  μπορείς να πλάσεις ,να στολίσεις και να δημιουργήσεις σχέσεις ζωής.

                                            ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ

6 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
6 δράμια μαγιά , (περίπου 20 γραμ.)

νερό χλιαρό
ελάχιστο αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα και
μέλι με κανέλα


Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη (γίνεται ένα ωραίο βουναλάκι) . Του κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά . Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και δουλεύουμε το χυλό ,ρίχνοντας σιγά-σιγά το νερό (όσο το αλεύρι σηκώσει).Τον κτυπάμε ωσότου κάνει φούσκες





Ο χυλός πρέπει να γίνει μέτριος , να μη τρέχει από το κουτάλι αλλά να πέφτει.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (2-2,5 ώρες)

.Λατρεύω να τυλίγω τη λεκάνη (σα μωράκι) σε μια κουβέρτα για να μη μου κρυώσει.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα λάδι και το αφήνουμε να κάψει






Βρέχουμε με νερό ένα κουταλάκι και τα δάκτυλα του αριστερού χεριού μας.Παίρνουμε λίγη ζύμη με το κουταλάκι και τη σπρώχνουμε με το βρεγμένο χέρι να πέσει μέσα στο λάδι.Ρίχνουμε αρκετά κομματάκια ζύμης. Αυτά θα φουσκώσουν και θα ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού.


Όταν η ζύμη ροδίσει και από τις δύο μεριές με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε (σε πυρέξ με απορροφητικό χαρτί).


Τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι και κανέλα. Όποιος θέλει μπορεί να βάλει
ζαχαρίτσα, γούστα είναι αυτά.


































 


         
 
.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για την αφιέρωση!!! Δεν πειράζει που παραλίγο να γεμίσει η Αθήνα ζυμάρι, είναι τόσο νόστιμο το αποτέλεσμα που χαλάλι. Τέλειοι οι λουκουμάδες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή