Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΙΚ με ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

    Καλησπέρα, σήμερα το αποφάσισα, θα κάνω τη πρώτη δημόσια εμφάνιση του blog μου. Οι αλλαγές  και οι διορθώσεις θα γίνουν σιγά -σιγά γιατί αν περιμένω το τέλειο...
Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποια κοριτσάκια που δώσαν χέρι βοηθείας. Τη Λίλα , τη Ρένα και την Εφη. Μη νομίζουν όμως ότι ξεμπέρδεψαν απο μένα, είπαμε είμαι  εκ γενετής  ξανθούλα.
  Ένα γλυκό κερασματάκι  έτσι για το καλώς σας ήρθα στην παρέα σας.
                                 ΚΕΙΚ  με ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Τη συνταγή την είδα απο την εκπομπή  της κ. Ντ.Νικολάου  και την ήθελε για τα Χριστούγεννα  , είναι όμως τόσο όμορφο  που είναι κρίμα να το απολαυμβάνουμε  μια φορά το χρόνο.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. σταφίδα μαύρη
125 γρ, κρανμπερι
125 γρ, ροδάκινα ξερά σε μικρά κομματάκια
ξύσμα και χυμό απο 1 λεμονι και απο 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. κονιάκ
130γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ, καστανή ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
100 γρ, αμύγδαλο ψίχα σε πούδρα
3 αυγά
1 κ. γλ. κανέλα
1 κ.γλ. πιπερόριζα σε πούδρα
ΓΙΑ το ΓΛΑΣΟ
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι
3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σένα μπολ (το πιο ωραίο που έχουμε στη κουζίνα μας)  βάζουμε τις σταφίδες , τα κράνμπερι, τα ροδάκινα και   τα περιχύνουμε με το κονιάκ το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού και τα ξύσματα. Τάφήνουμε να ενυδατωθούν για 10 λεπτά.
Σε μια λεκάνη (ή στο μίξερ) χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι  να γίνει σα κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε μια λεκάνη έχουμε αναμίξει το αλεύρι , την πούδρα αμυγδάλου και τα μπαχαρικά . Σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μείγμα του αυγού.
Απο εδώ και πέρα ανακατεύω με το χέρι και αφήνω το μίξερ μου στην  άκρη για να ξεκουραστεί.
 Στο τέλος ρίχνουμε τα φρούτα με το κονιάκ και ανακατεύουμε .
Αλείφουμε με βιτάμ  μικρές θήκες για κέικ   και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
ΓΛΑΣΟ . Ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό του πορτοκαλιού ή του λεμονιού και όταν γίνει ένα πυκνό γλάσο  περιχύνουμε τα κεκάκια. ή εναλλακτικά ρίχνουμε  ζάχαρη άχνη.
Πολλές φορές δε βρίσκω ροδάκινα ξερά , τότε βάζω  βερίκοκο και ανανά . Προσέχω όμως  τις αναλογίες.   Φτιάξτε το  είναι πολύ όμορφα και δεν ξινίζουν τα κράνμπερι.


4 σχόλια:

  1. Εχουν τα αγαπημένα μου υλικά και θα γίνουν οπωσδήποτε! Αυτά που έκανα έτσι κι αλλιώς αποτελούν παρελθόν! Ροδακινάκι δύσκολο να βρω, θα βάλω βερύκοκα που έχω πάντα, μη με μαλώσεις! χιχιχιχιχι! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και γω βερυκοκο και ανανά βάζω πάντα. Ροδακινα έχει στην οδο Κολοκοτρώνη ο Ματσούκας. Είναι όμως τέλειο μ ε κρανμπερι, βερύκοκο και ανανα.Πήρα μια τρομάρα σήμερα με τη συνταγή σου , είχα ετοιμάσει τη δικιά μου , την είχα φωτογραφίσει και λέω έχει γούστο να είναι ιδια.Εντάξει όμως , δεν θέλω παρεξηγήσεις, όλοι ναμαστε καλά , το κέφι μας εξάλου κάνουμε.

      Διαγραφή
  2. Γουελκαμ ντίαρ!δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικα,ε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ, αν δεν είχα βοήθεια ακόμα θα έψαχνα και επειδή δεν έχω πολύ χρόνο ,θα τα παράταγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή