Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

                           Η   ΙΣΤΟΡΙΑ   ΤΩΝ   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ  ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ


Ο κύκλος είναι η πρώτη γνωστή μορφή στην  ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι η βάση της γεωμετρίας, της αστρολογίας και της αστρονομίας. Οι αρχαίοι επιστήμονες πίστευαν ότι είχε θεϊκές δυνάμεις, δεδομένου ότι δεν έχει αρχή και τέλος.
Ο κύκλος παραμένει η πιο δημοφιλής θρησκευτική μορφή του κ΄σμου σε πολλές θρησκείες. Ο Χριστιανισμός χρησιμοποιεί καθ΄όλη τη λατρεία του για να αντιπροσωπεύει το αιώνιο κύκλο  της ζωής. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ένα από τα πιο γνωστά και ιερά σύμβολα είναι το στεφάνι.
Ο αιώνιος κύκλος συμβολίζει τη διαρκεί αγάπη ανάμεσα στο Θεό και τον υιό του , τον Ιησού.
Μέχρι το 15ο αιώνα η παράδοση του στεφανιού  έχει εξαπλωθεί σε όλο το Χριστιανισμό.  








Εμπλουτίστηκε και από το απλό στεφάνι από πουρνάρια και μούρα , στολίστηκε με κορδέλες σε διάφορα χρώματα ,  χάνδρες, χρυσόσκονες και γυαλιστερές μπάλες.

Ευκολες κατασκευές για να δημιουργήσετε το δικό σας ξεχωριστό στεφάνι.

Πορτοκάλι μοσχομυριστό, κολήστετο πάνω σε στεφάνι απο φελιζόλ. Μπορείτε να προσθέσετε και αποξηραμένο μήλο καθώς και όμορφες κανελίτσες.
Χρυσοχέρες μου , πάρτε τα μαλλακια  που σας περισέψαν απο το πουλοβεράκι που πλέκατε ή που θέλατε να πλέξετε και στολίστε το . Μετά  τις γιορτές συνεχίστε το πλέξιμο.
Αχ!!! Ονειρεμένο . Μόλις τελειώσω με τα μπισκοτάκια μου  , τα κουπ πατ   θα τα κάνω στεφανάκι. Κρίμα δεν είναι να κρύβοντε  στο συρτάρι και να μη τα βλέπει κανείς?


1 σχόλιο: